Proč začít pravidelně investovat

09.02.2023

Proč jsou pravidelné investice určeny pro každého 18+? A jaké benefity z pravidelného investování plynou? 

Investování je důležitým nástrojem pro budování finančního zabezpečení a zhodnocení kapitálu. Pravidelné investování má řadu výhod, které vám mohou pomoci splnit vaše finanční cíle a zajistit finanční stability v budoucnu. Dnes si zmíníme některé z hlavních důvodů, proč byste měli pravidelně investovat i vy:

1) Dlouhodobé zhodnocení kapitálu: Investování vám umožňuje využít potenciálu dlouhodobého zhodnocení kapitálu. Díky compounding efektu (úrok z úroku), kdy výnosy z investic generují další výnosy, můžete dosáhnout vysokého zhodnocení kapitálu v průběhu času.

2) Možnost diverzifikace portfolia: Investováním můžete rozložit své investice mezi různé typy aktiv, což vám umožní diverzifikovat své riziko a zajistit stabilitu vašeho portfolia.

3) Vliv inflace: Inflace může v průběhu času snížit hodnotu peněz. Investováním můžete svůj kapitál chránit před inflací a udržet jeho hodnotu v budoucnu.

4) Příprava na důchod: Investováním můžete vytvářet finanční rezervy pro svůj důchod, abyste v budoucnu měli dostatečný příjem.

5) Finanční svoboda: Pravidelné investování vám může pomoci dosáhnout finanční svobody, kdy budete mít dostatek finančních prostředků na realizaci svých snů a cílů bez ohledu na svůj věk nebo zaměstnání.

Pravidelné investování je důležitým nástrojem pro budování finančního zabezpečení a zhodnocení kapitálu. Tento princip lze využít jak pro jednotlivce, tak i rodiny, které si tímto způsobem mohou vytvořit finanční polštář, ze kterého lze čerpat v případě nečekaných výdajů. 


V případě zájmu o vytvoření komplexního investičního plánu a efektivního uložení financí mě neváhejte kontaktovat ZDE.

© 2022 Lukáš Spáčil Finance | Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!